Autónyitás azonnal

Sok telefont kapunk, főleg a nyári időszakban, hogy az autót bezárták a Balaton part mellett és a kulcs vélhetőleg a zsebünkből a Balatonban landolt. Mi ilyenkor a teendő? Mivel nekünk elsősorban Budapest és vonzáskörzete a munkaterületünk, így nehéz segíteni, de ha van arrafele kolléga, akkor természetesen tudunk ajánlani valakit.

Nem csak a vízpart mellett van elhagyott autókulcs, de gyakran a fővárosban is probléma.

Legutóbb a Mammut parkolóházba kellett mennünk, egy A osztályos Mercedest nyitni. Miután felhívtak minket, a kollégával egyeztettünk, hogy időben hogyan tudunk odaérni, és egy órán belül nyitva volt az autó. A hölgy nagyon örült neki, mert a pótkulcsot az autóba zárta. Miután kinyitottuk az autót, rendelt is gyorsan egy új kulcsot, hogy ne csak egy kulcsa legyen neki az autóhoz.

Sok esetben nehéz megoldani az azonnali autónyitást, de minden esetben törekszünk rá. Amikor több helyről is kapunk hívást egy órán belül, lehetetlen mindenhova azonnal odamenni. A telefonon elmondottak alapján egyeztetünk és többnyire hívási sorrendben tudjuk feldolgozni a címeket. Ezért előfordulhat, hogy nem tudunk azonnal menni egy autót kinyitni, hanem 2-3 óra múlva érünk csak a címre.

Pár héttel ezelőtt egy Suzuki autót kellett volna kinyitni Dunaújvárosban. Ebben az esetben kénytelenek vagyunk a szolgáltatáson kívül, még plusz kilométer díjat is felszámolni, mivel a fél napunkat elviszi egy ilyen munka. Amikor egy ilyen vidéki címünk van, a fővárosi munkákat kell halogatnunk, azokat nem tudjuk azonnal elvállalni. Ezt a vidéki ügyfél nem értette meg, és az összeget sokallva, inkább trélert hívott, majd elvitette a Suzuki márkakereskedéshez az autót. Körülbelül kétszer akkora összeget fizetett ki, összességében, mintha elsőre kéri a mi szolgáltatásunkat. De az idő pénz. Nemcsak az ügyfeleknek, hanem nekünk is.

Sokan hirdetik magukat, hogy villám autónyitás – még, jó hogy nem a villám csap bele az autóba, mert akkor az elektronika is meghal! De ez a jól hangzó nevű autónyitó cég sem tud mindent rögtön megoldani. Az internet hamar körbe ér, így sok esetben minket kérnek fel, miután már tudják a villámnyitás árát.

Abban az esetben, ha nemcsak az autót kell kinyitni, hanem kulcsot is kell készíteni hozzá, mert nem maradt egy pótkulcs sem, egyértelműen több időt kell szánni a munkára. Autó típustól függően, néha nekünk is hosszabb időt vesz igénybe a kulcskészítés.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy egy darab autókulcs az autóhoz nem kulcs! Ha azzal bármi történik, az autó nem használható! Ezért kérünk mindenkit, akinek autója van, tegyen a megelőzés végett! Ha külföldről hoztunk be autót, készítsünk hozzá kulcsot, ne legyen gond, ha egy autókulcsot elveszítünk!

Bármennyire is sürgős az autónyitás, a szolgáltatásunk megrendelését mindenkor igazolni kell! Az autó tulajdonosának kell ott lenni a helyszínen, üzembetartó esetén, az üzembentartónak. Azt nem fogadjuk el, hogy az iratok is az autóban vannak! Törzskönyv felmutatása szükséges! Akár telefonon befényképezve is megfelel, de hozzá tartozó igazolvánnyal is tudni kell magát igazolni. E nélkül nem nyitunk ki semmilyen autót, sem azonnal, sem később!