Autókulcs másolás

Autókulcs fajták és másolásai

Többféle autókulcs-típust különböztetünk meg. Léteznek a normál autókulcsok, ide tartoznak a régebbi autókulcsok is, illetve az immobilizer, vagy más néven chippes autókulcsok. A legmodernebb autók kulcsai keyless go, vagy más néven kéz nélküli bejutást és indítást tesznek lehetővé. Napjainkban az autógyártók ezeket a kulcsokat forgalmazzák előszeretettel. Ezek a mai, modern kulcsok is tartalmaznak vésznyitó pengét valahol a kulcsházban. Ezzel a pengével nyithatóvá válik az autó ajtaja még akkor is, ha a nyomógombbal nem tudjuk kinyitni.

Régebbi autótípusok kulcsmásolása

A régebbi kulcsoknak a másolása nem különbözik a normál cilinderes kulcsmásolástól, legfeljebb annyiban, hogy ezek a kulcsok párhuzamosan, mind a két felükön bevágással rendelkeznek. Ezeket az autókulcsokat egy egyszerű cilinderes kulcsmásoló gépen le lehet másolni.

Mivel ezek a kulcsok általában több mint 15-20 évesek, már annyira kopottak, hogy egy kis pontatlanság is belefér a másolásba, ám biztosan nyitni és indítani fog.

A kulcsok, ahogy öregszenek sajnos vékonyodnak is, így gyakran előfordul, hogy eltörnek. Amennyiben sikerül a beletört részt kivenni a zárból, vagy gyújtáskapcsolóból, a két fél pontos összeillesztésével újra lehet készíteni egy másolatot. Ezt a műveletet a Kulcskirályban gyakran végezzük el. Ez egyformán igaz a gépkocsi kulcsokra is és a motorkerékpár kulcsokra is. A leggyakoribb régi típusú autómárkák kulcsai közé tartoznak a Suzuki, Opel, Volkswagen, Volvo, Saab, Dacia, Citroen, Peugeot, Toyota, Kia, Honda típusok kulcsai.

Ezek a kulcsok mind az ajtót nyitják, mind az autót indítják. Mivel ezek a kulcsok jóval nagyobb igénybevételnek vannak/voltak kitéve, sajnos hamarabb is mennek/mentek tönkre.

autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest

Immobilizeres kulcsok másolása

Azt lehet mondani, általánosságban 1995-től minden gyártó cég elektronikus indításgátlót helyez el a kulcsokban. Ezek másolása során nem elegendő magát a kulcsot mechanikusan egy másológépen lemásolni, hanem a kulcsba helyezett chippet is ki kell olvasni, és egy másik chippre rá kell tanítani. A chippet az új kulcsba be kell helyezni, és ha minden jól sikerült, akkor az autók indulni fog a másolt kulccsal. Ilyen immobilizeres kulccsal rendelkezik egy egyszerűbb, 2000-es évjáratú Suzuki, vagy egy régebbi Toyota, Opel, stb.

A mai kor autóinál viszont már nem elég csak magát a kulcsot „chippezni”, az autót is rá kell tanítani az új chipre. Ebből adódóan a hagyományos kulcsmásolás mellett már szükség van egy laptopra, és a megfelelő kommunikációs kábelre, hogy az autóval tudjunk kommunikálni. Miután lemásoltuk a kulcsot és átmásoltuk a chippet, az autón meg kell keresni azt a helyet, ahol a kommunikációs kábelt rá tudjuk csatlakoztatni a gépjárműre és egyben a laptopra is, tehát kell a megfelelő software. A program és a kábel is autótípusonként változik. Miután az autót rátanítottuk az új kulcsra, akkor lehet a kulcsmásolást befejezettnek tekinteni. Egy ilyen művelet általában 30-60 percet vesz igénybe. Fontos kihangsúlyozni, hogy a modernebb autók esetében csak az autóval együtt lehet a kulcsmásolást elvégezni.

A legújabb autók kulcsainak már köze sincs a régi kulcs fogalmához. Egy mini számítógép az egész szerkezet, ami az autó adatait hordozza. Mint egy USB csatlakozót csak bedugjuk, és az autót a Start/Stop rendszerrel elindítjuk, vagy ha kell, leállítjuk. Ezen „kulcsokat” is lehet másoltatni az ára körülbelül 60 és 100 ezer forint között mozog. Szintén a kulcson helyezkedik el az elektronikus központi zár, a csomagtér nyitó, és természetesen még egyéb funkciók is lehetnek rajta, a felszereltségtől függően.

Bicskakulcs másolás

Sok autótípusnál a kulcsnak a pengéje a mai napig a saját kulcsházába fordul vissza, ezt nevezzük bicskakulcsnak. Az ilyen kulcsokban gyárilag már mindben van elektronikus indításgátló, és központi zár vezérlő nyomógombok. Van kétgombos bicska kulcs, van három gombos, stb.

Ezeket a bicskakulcsos autókulcsokat is mindegyiket másoljuk, javítjuk, szükség esetén új kulcsházba is be tudjuk tenni.

A legújabb autókulcs típusok, a Keyless Go fajták, vagy más néven proxy-s rendszerű autókulcsok. Ennek a beszerzése és programozhatósága napról napra megoldottabb, folyamatosan fejlesszük készletünket és választékunkat.  Keressenek minket, bármiféle autókulccsal kapcsolatban!

autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest

Autókulcs készítés zár alapján

Minden esetben lehet kulcsot másolni meglévő kulcsról, de azt tudni érdemes, hogy egy kopott kulcsról készült másolat minősége nem lesz és nem is lehet tökéletes. A legtöbb esetben azért készíttetnek pótkulcsot, mert csak egy autókulcs van a gépjárműhöz.

Sokáig csak egy kulcsot használunk hozzá, így az idővel kopni fog a zárral együtt. Többnyire az autókulcs pengéje kopik el hamarabb, a zár lamellái lassabban öregszenek. Amikor egy kulcs már  teljesen elkopik, az elfordítása akadozó, nehézkes. Sok esetben csak második, vagy harmadik próbálkozásra fordul el. Az ilyen kulcsról már nem lehet jó minőségű kulcsot másolni.

Az Opel típusú autóknál CarPass kártya van, ami tartalmazza az autó immobiliezer PIN kódját, illetve a kulcspengének a mechanikus vágási kódját. Ha ez megvan a szerviz-könyvben akkor  nincs szükség autózár szerelésre, a kód alapján el tudjuk készíteni a gyári méretű kulcsot. Ehhez persze szükség van egy elektronikus kulcskészítő gépre, ami tartalmazza a megfelelő kulcspenge vágási méreteit.

A Kulcskirály autózárjavító részlege, nemcsak ezen kódok alapján tudja elkészíteni a kulcsot, hanem a kiszerelt zár lamellái alapján is. Ez a következőképpen néz ki a gyakorlatban.

Vegyünk egy Opel G Astrát, aminek van távirányítós kulcsa. A távirányító rész tönkremegy, és jó 10 év után szeretnénk az ajtózárat kulccsal nyitni, zárni, de a kulcs nem fordul el a zárban, csak a gyújtáskapcsolóban. Ez azért van, mert azt minden indításkor használtuk, tehát a kulccsal együtt kopott, viszont az ajtózárat sose kellett kulccsal nyitni.

Ebben az esetben szükségünk van egy jól működő kulcsra, ami minden zárban megfelelően működik. Egyik lehetőség, ha megvan a carpass kártya, hogy pár perc alatt, kód alapján elkészítünk egy új kulcsot, ami tökéletesen fog működni az autó ajtajában. Ha a kártya nincs meg, akkor az Opel ajtózárat ki kell szerelni, el kell hozni az üzletünkbe, és az alapján elkészítjük az új kulcsot. Sajnos ez nem olyan gyors, mint a kód alapján történő kulcskészítés, de egy munkanapon belül ez is megvan.

autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest
autókulcsmásolás, autókulcs másolás, autókulcsház csere, kulcsmásolás, autókulcs másolás Budapest

A zár alapján történő autókulcs készítést is, a hagyományos autókulcs másoláshoz hasonlóan, érdemes olyan szaküzletben elvégeztetni, ahol már régóta foglalkoznak ilyen problémák megoldásával. Továbbá nem mindegy, hogy helyileg merre van az üzlet, illetve a nyitvatartásuk is megfelelő. Az egyszemélyes üzleteket, félpince helységeket messzire el kell kerülni!

A Kulcskirály évente közel ezer normál chipes indítókulcsot másol, és több száz távirányítós kulcsot készít. Minden kulcsra garanciát vállalunk, az elmúlt 50 év pedig biztosítja azt, hogy minden esetben elérhetőek voltunk.

A zár alapján történő autókulcs készítésre egy munkanap határidőt szoktunk kérni, és ha bármilyen probléma a kulcskészítés közben esetleg felmerül, telefonon azonnal értesítjük az ügyfelet. Minden esetben előre egyeztetett fix tarifákon dolgozunk, az árak nem alkuképesek, és véletlenszerű emelkedés sincs!

Előfordulhat olyan szerencsétlen eset, amikor az egyetlen Volkswagen kulcs eltörik, és még meg is tekeredik. A kulcsmásoló ezért nem tudja pontosan a kulcsot befogni a gépbe és lemásolni azt, mert a törést nem lehet összeilleszteni. Ebben az esetben is az ajtózárból tudunk jó minőségű kulcsot készíteni!

További tudnivalók autózár alapján történő autókulcs készítésről.

Minden esetben a legideálisabb a gyújtáskapcsolóból kulcsot készíteni, ugyanis abban van a legtöbb zárlamella. Az ajtózár a legtöbb esetben kevesebb lamellával rendelkezik, így előfordulhat, hogy az alapján nem tudunk olyan kulcsot készíteni, ami a gyújtáskapcsolóban is megfelelően tud működni. Sok esetben csak egy kesztyűtartó zárat szeretnének hozni hozzánk, de az végképp nem jó, mert abból közel a fele mennyiségű lamella hiányzik.

A programunk bizonyos esetekben kiszámolja, hogy mik lehetnek a hiányzó lamellák vágási kódjai, de ez nem mindig.

Ha bármilyen gond fordulna elő, hozzánk bármikor vissza lehet jönni!

Autótípusok kulcsmásolása

Opel kulcsmásolás

Volkswagen kulcsmásolás

Ford kulcsmásolás

Mercedes kulcsmásolás

Peugeot kulcsmásolás

Mitsubishi kulcsmásolás

Volvo kulcsmásolás

Fiat kulcsmásolás

Skoda kulcsmásolás

Autókulcsmásolás Budapest

Kia kulcsmásolás

Audi kulcsmásolás

Toyota kulcsmásolás

Lexus kulcsmásolás

Dacia kulcsmásolás

Renault kulcsmásolás

Hyundai kulcsmásolás

Lada kulcsmásolás

Subaru kulcsmásolás

Autókulcsmásolás Belváros

BMW kulcsmásolás

Suzuki kulcsmásolás

Nissan kulcsmásolás

Citroen kulcsmásolás

Saab kulcsmásolás

Honda kulcsmásolás

Alfa kulcsmásolás

Mazda kulcsmásolás

Lancia kulcsmásolás

Autókulcsmásolás VI. kerület