Autózár átkódolás - átprogramozás mechanikusan

Mit teszünk, ha vásárolunk egy házat vagy lakást? Felújítjuk, majd zárat cserélünk az ajtóban. Legyen az bármilyen ajtó, viszonylag egyszerűen megoldható, hogy olyan zár legyen benne és annyi kulcs legyen hozzá, amennyit szeretnénk. 

Autózárcsere?

Életkor- és típusfüggő, hogy mit érdemes csinálni a kulcsaival. 

Például egy 25 éves Opel esetében, amiben nincs elektronikus indításgátló, a legolcsóbb megoldás a bontóból vásárolni egy másik zárgarnitúrát. 

Ilyennel mi nem is foglalkozunk.

Autózár átkódolás

Tegyük fel, hogy Ön vásárol egy autót, és bizonytalan a régi kulcsok eredetét és számát illetően. Ebben az esetben lehetőség van a régi, vagy új ajtózárakat és a gyújtáskapcsolót mechanikusan átkódolni, átprogramozni. Ezáltal a régi kulcsokat (bármennyi legyen is belőlük) teljesen ki tudjuk iktatni. Ezt a kódolást minden esetben az üzletünkben elvégezzük. Címünk: 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63. - Kulcskirály 

Itt fontos azt megjegyeznünk, hogy ne hozzák el az autót, mert az autóban nem szerelünk semmit, nem szedünk szét ajtót, stb. Minden esetben kiszerelt állapotban hozzák el nekünk a zárakat. A kiszereléshez szükséges szervizt/szakembert a megrendelőnek kell megtalálnia.

Lényegesen olcsóbb az általunk javasolt megoldás, mint új zár-szettet rendelni, mindent kicseréltetni márkaszervizbe és kb. 2 hétre otthagyni az autót.

Minden autókulcsnak van vágási kódja, ami alapján akár a fogazatot, akár a kígyójáratot el lehet készíteni. Ezeknek a kulcsoknak az elkészítéséhez Silca Futura kulcsvágó gépet használunk. Minden kulcstípus megtalálható a gép adatbázisában, könnyedén és gyorsan elkészíti a számunkra fontos autókulcsot.

Mi nem a kulcsot változtatjuk meg, a régi autókulcs továbbra is megmarad, abból az elektronikát és az indító chipet azonban fel tudjuk használni. Mi az autó zárját szedjük szét, a lamellákat cseréljük ki, és szereljük össze.

Minden autónak a zárját át tudjuk kódolni, évjárattól és típustól függetlenül.

Az autózár átkódolás időtartama általában egy munkanap, de ha fennakadás van, akkor mindenképpen telefonon értesítjük az ügyfelet.

Autózár átkódolás árak

Egy ajtózár átkódolása nettó 9.500 Ft-tól elérhető, plusz a kulcs díja, ami attól függ, hogy milyet szeretnének hozzá, sima chipes kulcsot, vagy nyomógombos távirányítósat.

A gyújtáskapcsoló átkódolás nettó 12.500 Ft-tól érhető el nálunk, itt is a további díjak a kulcs típusától függnek.

Természetesen egy autó összes zárjának átkódolását ugyanarra a kulcsra végezzük, de ha van olyan extra igény, hogy valamit másik kulcs nyisson, akkor azt is megoldjuk.

Autókulcs tiltás

Bizonyos típusú autókban elektronikusan azt is meg lehet nézni, hogy mennyi kulccsal használták, azokat a kulcsokat le lehet törölni, és a helyére új kulcsot lehet tanítani. Ez a művelet nem igényel zárszerelést - itt programozás történik. Ilyen autó pl. a legtöbb 2003 utáni BMW, 2001-2002 -től a Mercedes, stb. 

Smart, vagy beszívó-kulcsos autók kulcsainak pengéi 

Ez egy vészmegoldás.

Minden ilyen típusú kulcsban található egy olyan mechanikus kulcsszár, amivel a távirányító meghibásodása után is nyitható lesz az autó. Ezek a kulcspengék pótolhatók. Üzletünkben sokszor másolunk ilyeneket hozott alapanyagra, de szükség esetén mi is tudunk segíteni a beszerzésében.

Amikor pl. egy BMW-ben letiltjuk a régi kulcsokat, azok sem a távirányítóval nem fognak működni, sem az autót nem tudják elindítani, de a régi pengével lehetséges az ajtózárat kinyitni. Ebben az esetben szükség van az ajtózár átkódolására is. A gyújtáskapcsolóval nem kell bajlódni, mert oda nem a hagyományos penge megy, hanem az elektronikus kulcs. 

Ezeket a megoldásokat javasoljuk kulcselvesztés és kulcsellopás esetén is! 

Sokszor halljuk azt a kérdést, hogy gyári kulcsot kap-e az ügyfelünk? A gyárival teljesen megegyező utángyártott kulcsokat tudunk sok esetben adni. Ezek mind minőségben, mind kinézetben, mind élettartamuk hosszában megegyeznek a gyári kulccsal. Egész egyszerűen jogi- és anyagi akadálya van, hogy nem gyári kulcsra dolgozunk. Egy gyárból rendelt kulcs sok esetben a márkaképviselet áraival van összhangban. Pl. a Mercedes gyári kulcs ára 80-90 ezer Ft, a Fiaté 80 ezer Ft, a Volvoé 60-90 ezer Ft, stb. A márkaképviseletek kulcsai minőségre ugyanolyanok, amiket mi is készítünk. Csak mi az ő áruk töredékéért végezzük el a munkát.

Autózár átkódolás a budapesti Kulcskirályban elérhető! A részletekért érdeklődjön telefonon, vagy bármilyen elérhetőségünkön.