Hétvégi Opel autókulcs készítés

Hétvégén hol csináltassak autókulcsot, ha minden kulcs elveszett?

Hívjon minket, megoldjuk! Partnereinknek köszönhetően, már hétvégén is készítünk autókulcsokat.

Az Opel gyártmányoknál, elég a CarPass megléte. Célszerű ezt nem az autóban tartani, hanem pl. olyan helyen, amit nem kell minden nap hordoznia, erre jó például a törzskönyv. A törzskönyv is egy kis tokban van elhelyezve, és ott található maga a kártya, ami az autó eredetét igazolja. A legjobb, ha a CarPass-t is oda teszi el.

Mikor van szükség a CarPass-ra? Ez nem a tulajdonosnak kell, hanem annak a cégnek, aki kulcsot készítene az autóhoz. Több olyan biztonsági kódot is tartalmaz, ami alapján egy kulcs elkészíthető az adott autóhoz. Ez azért nagyon jó, mert nem kell kinyittatni az autót, extra költségért, és nem kell szerelni sem az autózárat, sem a gyújtáskapcsolót.

Ilyen CarPass minden Opel típushoz tartozik, legalább 1998 óta. Ha már a sokadik tulajdonosok vagyunk, és nincs meg a CarPass az autóhoz, semmi gond, hiszen a legközelebbi márkaképviseletnél le lehet kérni. Ezt azonban csak a tulajdonosnak adják oda, többnyire pénzbe kerül, de sokkal kevesebbe, mintha mi megyünk ki gépkocsi-zárat nyitni és szerelni.

A legtöbb esetben egy Opelnál a kulcspótlást, ha minden kulcs elveszett, egy munkanap alatt megoldunk. Az már csak az ügyfélen múlik, ha távirányítós kulcsot szeretne hozzá. Az is megoldható, de a normál indítókulcs árához képest drágább.

A már említett kódkártya meglétével lehet gyári bicskakulcsot tanítani az Opel Insigniához, vagy régebbi Astra G-hez. Opel Corsa C-hez nem kell a kártya. De minden más Opel típushoz igen.

Ha a slusszkulcsot ellopták, és szeretnénk kizárni a tolvajt, nehogy el tudja vinni később az autót, akkor az ajtózár és a gyújtáskapcsolót mechanikusan is át tudjuk kódolni. Ez egy hosszabb művelet, erről telefonon előzetes tájékoztatást adni mindenkinek.

Bizonyos Opelek régi kulcsai a tanítás során letilthatóak, vagy a programozás során minden olyan kulcsnak meg kell lenniük, amivel indítani szeretnénk az autót. Az Insignia például maximum négy kulcsot tud tárolni, és tanítás során a régi kulcs(oknak) is ott kell lenni, különben nem indítják el az autót. Bicskakulcsok, és normál fogazott kulcsok esetében is szükséges, hogy a penge is le legyen másolva. Erre lehetőséget tudunk biztosítani, a Budapesten a legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletünkben.